Se strânge laţul. FBI a percheziționat locuința fostului director de campanie al lui Trump

10 Aug 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Se strânge laţul. FBI a percheziționat locuința fostului director de campanie al lui Trump

Continuă să se strângă laţul în jurul anturajului preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, în cadrul scandalului privind posibila ingerinţă rusă în alegerile prezidenţiale din SUA.

Presa occidentală scrie că Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a trimis în dimineaţa zilei de 26 iulie agenţi de-ai săi care au efectuat o percheziţie la domiciliul lui Paul Manafort, fostul director de campanie al candidatului Donald Trump de la momentul campaniei electorale.

Percheziția a avut loc în cadrul anchetei procurorului special Robert Mueller cu privire la prezumtiva ingerință a Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA din 2016 şi a fost efectuată în baza unui mandat. În ajun, Manafort se întâlnise în mod voluntar și privat cu membri ai Comitetului pentru Serviciile de Informații al Senatului american, în legătură cu contactele sale din campanie cu Rusia. Manafort a pus atunci la dispoziția investigatorilor din Congres o serie de documente.

Paul Manafort, un lobbyist care a condus campania prezidențială a lui Trump, a demisionat din funcție în urma alegațiilor că ar fi primit mari sume de bani legate de fostul guvern prorus al Ucrainei. El este acum una din figurile cheie în ancheta Departamentului american de Justiție cu privire la presupusul amestec al Rusiei în alegerile de anul trecut.

Potrivit New York Times, de la domiciliul lui Manafort au fost ridicate mai multe înregistrări care indică faptul că Manafort şi alţi membri ai echipei de campanie a lui Trump au avut contacte repetate cu reprezentanţi de rang înalt ai serviciilor de informaţii ruse înaintea alegerilor, scrie Le Monde.

Manafort a luat parte în iunie 2016, împreună cu Donald Trump Jr și cu Jared Kushner, ginerele magnatului, la o întâlnire cu o avocată rusoaică, într-o aparentă tentativă de a obține informații compromițătoare despre candidata democraților, Hillary Clinton.

Manafort neagă că ar fi vorbit vreodată în cunoştinţă de cauză cu membri ai serviciilor de informaţii ruseşti.
 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră