SCRISORILE SECRETE ale Prințului Charles. "Memoriile păianjenului negru" pot arunca în aer viitorul monarhiei britanice (VIDEO)

13 Mai 2015
SCRISORILE SECRETE ale Prințului Charles.
După zece de ani luptă în instanță, publicația The Guardian a câștigat dreptul de a publica cele 27 de scrisori ale Prințului Charles trimise membrilor Executivului de la Londra în perioada 2004-2005.

Potrivit The Mirror, aceste scrisori riscă să amenințe viitorul lui Charles ca Rege al Marii Britanii și ar putea ridica semne de întrebare asupra neutralității politice a viitorului suveran britanic.

Guvernul britanic a blocat multă vreme dezvăluirea "memoriilor păianjenului negru", denumită așa din cauza scrisului de mână greu lizibil al prințului Charles. Anul trecut, însă, justiția a decis că împiedicarea publicării lor este ilegală, decizie confirmată în luna martie de Curtea Supremă.

Textele vor fi publicate în The Guardian, publicație care s-a luptat timp de un deceniu în instanțele de judecată pentru a intra în posesia acestor scrisori expediate miniștrilor din Cabinetul condus de Tony Blair.

Problema secretelor din scrisorile Prințului Charles a fost ridicată în 2005, când The Guardian, folosindu-se de legea libertății informației, a cerut să vadă scrisorile viitorului suveran britanic către miniștri pe o perioadă de 7 luni de zile.

Printre informațiile care s-ar regăsi în respectivele scrisori ar fi și plângerile sale pentru "implicarea politică" în viața privată și amenințarea unui stil de viață american și culturi americane mult prea influente în societatea britanică. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră