Președintele PE spune că e lovitură de stat în Polonia. Varșovia așteaptă scuze de la Martin Schulz

14 Dec 2015 | scris de Cristi Ionescu
Președintele PE spune că e lovitură de stat în Polonia. Varșovia așteaptă scuze de la Martin Schulz

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a comparat situatia din Plonia cu o lovitură de stat, declarații criticate de guvernul polonez, acuzat de opoziție că reprezintă un pericol pentru democrație. "Ceea ce se petrece în Polonia are caracterul unei lovituri de stat și este dramatic. Vom discuta în detaliu (această situație) în Parlamentul European, în această săptămână sau mai târziu în timpul sesiunii din ianuarie", a declarat social-democratul german Martin Schulz.

Premierul polonez Beata Szydlo a afirmat că șeful legislativului european ar trebui să ceară scuze Poloniei. "Astfel de declarații privind Polonia și treburile ei — și nu este pentru prima dată când declarațiile președintelui Schulz iau acest ton și acest caracter — sunt inacceptabile pentru mine. Aștept ca domnul Martin Schulz nu numai să înceteze să facă astfel de declarații, ci și să prezinte scuze Poloniei", a declarat șefa guvernului de la Varșovia.

Ministrul polonez de externe Witold Waszczykowski a calificat declarațiile lui Martin Schulz ca fiind ''nefondate, nejustificate și chiar scandaloase".

Alte stiri din Externe

Ultima oră