SCANDAL. Premierul şi-a înşelat nevasta cu un fotomodel, căreia i-a oferit 16 milioane de dolari!

03 Oct 2019 | scris de Andreea Vasilescu
SCANDAL. Premierul şi-a înşelat nevasta cu un fotomodel, căreia i-a oferit 16 milioane de dolari! Galerie foto (4)

Cotidianul american The New York Times dă publicităţii un scandal amoroso-politico-financiar care îl are ca personaj central pe actualul premier al Libanului, Saad Hariri.

Potrivit sursei citate, Hariri ar fi avut o legătură extraconjugală cu o tânără prezentatoare de modă din Africa de Sud. 

El a cunoscut-o pe tânăra Candice van der Merwe în 2013, când era doar lider de partid. Cei doi au avut o relație pasageră, însă în doar scurta perioadă Hariri i-a oferit tinerei cadouri de nu mai puțin de 16 milioane de dolari, relatează The New York Times.

Hariri a cunoscut-o pe Candice van der Merwe pe când el avea 43 de ani, iar ea doar 20.

Van der Merwe apărea în reclame pentru băuturi energizante și calendare cu costume de baie și câștiga 5.400 de dolari pe an, relatează New York Times.

Cei doi s-au întâlnit într-o stațiune de lux din Insulele Seychelles, iar povestea lor de amor ar fi rămas discretă, dacă pe fir nu ar fi intrat Fiscul.

Fiscul din Africa de Sud s-a autosesizat după ce cele 16 milioane de dolari au intrat în contul tinerei și a chemat-o pentru a dezvălui proveniența sumelor, ca să plătească impozit.

Fata a venit cu documente și a arătat că banii erau un cadou de la binefăcătorul ei, astfel că a fost scutită de taxe.

A fost însă nevoită să-i divulge identitatea și așa s-a aflat totul.

Cu toate acestea, prim ministrul Saad Hariri nu ar fi făcut nimic ilegal, căci i-ar fi dat banii din averea personală, şi nici nu era premier la momentul respectiv. Doar imoral, căci Hariri este căsătorit.

Mai precis, în mai 2013, el i-a transferat 15.299.965 dolari. Ulterior, tânăra a mai primit cadou două mașini a câte 250.000 de dolari, dar și alte obiecte scumpe.

Candice a prezentat autorităților judiciare și un schimb de email-uri pe care l-a avut cu Hariri. În unul din ele, ea i-a transmis contul bancar și la final i-a scris „te iubesc”. După câteva zile, în contul ei a apărut suma uriașă.

Dezvăluirile din Africa de Sud vin într-o perioadă dificilă pentru Hariri, cel mai apreciat lider sunnit din Liban şi aliat al Statelor Unite.

Afacerile lui nu merg bine, imperiul său financiar se confruntă cu dificultăţi de plată a salariilor. Compania de construcţii Saudi Oger şi-a încetat activitatea în 2017, iar mijloacele de informare în masă pe care le deţine Hariri au dificultăţi cu plata salariilor angajaţilor, mai scrie New York Times.

Alte stiri din Externe

Ultima oră