SCANDAL între bikeri, în Texas: 9 morți și zeci de răniți

18 Mai 2015
SCANDAL între bikeri, în Texas: 9 morți și zeci de răniți
Un schimb de focuri între grupări rivale de motocicliști a provocat, duminică, moartea a nouă persoane, în fața restaurantului Twin Peaks Sports Bar and Grill din Waco, în Texas.

Poliția fusese anunțată de prezența acestora și a trimis echipaje la fața locului, înainte de incident. Cearta, care a izbucnit în restaurantul Twin Peaks şi s-a extins în parcare, a degenerat, de la bătăi cu pumnii şi picioarele la folosirea armelor de foc. Motocicliştii au tras unii asupra altora şi asupra poliţiştilor, care au ripostat, relateaza New York Times.

"Au fost cel puţin trei grupări rivale aici. Am trimis ofiţeri la faţa locului. Ne aşteptam la probleme", a declarat sergentul W. Patrick Swanton, un purtător de cuvânt al poliţiei din Waco. Ulterior el a declarat că este vorba despre cel puţin cinci grupări.

Swanton a criticat restaurantul Twin Peaks pentru că nu s-a implicat în lupta împotriva grupărilor în trecut. El a refuzat să dezvăluie care sunt grupările implicate în schimbul de focuri de duminică, dar, potrivit fotografiilor făcute la fața locului, ar fi vorba despre membri ai grupărilor Bandidos, Cossacks și Scimitars.

Swanton a declarat pentru presă că opt persoane au fost ucise la faţa locului, iar alta a decedat la un spital din zonă. În total, 18 persoane au fost spitalizate. Toate persoanele ucise şi rănite sunt, se pare, motociclişti.

Alte stiri din Externe

Ultima oră