Scandal de spionaj între Israel și SUA, după un articol apărut în "Politico"

14 Sep 2019
Scandal de spionaj între Israel și SUA, după un articol apărut în "Politico"

Președintele Donald Trump nu crede că Israelul spionează Statele Unite. Subiectul este analizat în presa internațională după apariția unui articol în Politico, care se referă la amplasarea unor dispozitive de supraveghere instalate de israelieni la Washington.

Premierul israelian a negat informatiile publicate de site-ul Politico și a apreciat că este vorba despre o poveste inventată.

Am o linie directoare fără spionaj în SUA, a spus Benjamin Netanyahu. În articol se susținea că Israelul ar fi amplasat în 2017 dispozitive de supraveghere a telefoanelor mobile în zona din apropierea Casei Albe.

Sunt citați trei foști oficiali americani de rang înalt, care susțin că astfel de dispozitive ar fi fost instalate și în alte zone sensibile din Washington. Orice este posibil, dar nu cred, a declarat Donald Trump, când a fost întrebat direct de jurnaliști despre acest subiect: "Nu cred acest lucru. Nu cred că israelienii ne spionează. Îmi vine greu să cred. Relaţia mea cu Israelul a fost extraordinară. "

Donald Trump a evocat și faptul că administrația sa a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului. Iar retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul a fost o decizie apreciată de Israel.

În articolul din Politico se menționează că dispozitivele ar fi fost instalate la Washington după ce Donald Trump și-a preluat oficial mandatul de președinte.

Nu este clar dacă operațiunea de spionaj a reușit sau nu.

Alte stiri din Externe

Ultima oră