Scădere istorică a impozitelor. Reforma fiscală care va avantaja mai ales companiile

27 Apr 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Scădere istorică a impozitelor. Reforma fiscală care va avantaja mai ales companiile

Cu trei zile înaintea sărbătoririi a 100 de zile la putere, sâmbătă, Administraţia Trump propune o scădere istorică a impozitelor, în special pentru companii, dar această reformă prezentată drept auto-finanţată va mai trebui să treacă şi de obstacolul numit Congres, scrie tdg.ch.

Casa Albă a prezentat miercuri o vastă reformă fiscală, descrisă ca "una dintre cele mai importante" din istoria Statelor Unite, pentru gospodării și companii, reducând în special cota de impozitare de la 35% la 15% pentru cele din urmă.

Reforma va reduce de la șapte la trei tranșele de impozitare pentru familii, cu un nivel maxim de 35% și va permite companiilor să își repatrieze lichiditățile deținute în străinătate plătind o singură dată impozit pentru această operațiune.

Această reformă, cea mai ambițioasă din 1986 potrivit inițiatorilor săi, va introduce, de asemenea, o bază de impozitare "teritorială" pentru firmele americane, au precizat într-o conferință de presă la Casa Albă secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, și consilierul prezidențial pentru probleme economice, Gary Cohn.

"E un plan extra", a dat asigurări Donald Trump la Casa Albă, adăugând că acesta va repune oamenii la treabă.

Obiectivul este de a adopta reforma în 2017. "Vom face cât mai rapid posibil", a spus secretarul Trezoreriei. Potrivit lui Gary Cohn, va fi vorba despre cea mai mare reformă fiscală de la Ronald Reagan, din 1986, şi una dintre cele mai mari scăderi de impozit din istoria americană.

Propunerea trebuie supusă Congresului pentru aprobare și riscă să suporte modificări ținând cont de diviziunile dintre republicani, partidul lui Donald Trump, și opoziția democrată, dar și din rândul republicanilor având în vedere posibilele consecințe asupra deficitului bugetar.

Steve Mnuchin a repetat miercuri că această reformă "se va finanța singură" ținând cont de efectele sale benefice asupra creșterii care, în schimb, va majora încasările fiscale.

Impozitul aplicat companiilor care vor decide să își repatrieze miliarde de dolari deținute în prezent în străinătate nu a fost încă stabilit și face obiectul discuțiilor cu Congresul, a precizat Steve Mnuchin.

Alte stiri din Externe

Ultima oră