Sătul de chiriile exorbitante de la Londra, s-a mutat la Barcelona. Și face naveta 11 ore zilnic!

06 Aug 2015
Sătul de chiriile exorbitante de la Londra, s-a mutat la Barcelona. Și face naveta 11 ore zilnic!
Sam Cookney s-a săturat de chiriile imense de la Londra și a decis brusc să se mute la Barcelona, în Spania, de unde să facă naveta zilnic, la locul de muncă. Așa că s-a ales cu 11 ore de transport pe drumuri, dar reușește să facă economii!

Modul lui de viață este acum dezbatere pe Internet. Ați face același lucru, dacă v-ați afla într-o situație similară?

Omul a calculat: ar fi mai ieftin să închirieze două camere la Barcelona și să ia avionul până la Londra decât să închirieze o garsonieră în Capitala Marii Britanii, scrie leplus.nouvelobs.com.

Așa că acum trei luni a trecut la treabă. E manager în domeniul social media, și nu a renunțat la animite pretenții. Așa că și-a închiriat un apartament cu două camere și terasă, în cartierul istoric, pentru 800 de euro pe lună.

Lunar, cheltuiește 1.150 de euro pe avion și metrou.

În total, viața la Barcelona îl costă 1.950 de euro, în timp ce viața londoneză îl costa 2.500 de euro. Face, deci, o economie de 550 de euro lunar. Deloc neglijabilă.

E drept, la capitolul timp nu face deloc economie: drumul dus-întors zilnic înseamnă 11 ore doar pentru transport. Norocul lui este că de multe ori lucrează de acasă, așa că profită de apartamentul său barcelonez.

Modul lui de viață a iscat discuții pe rețelele de socializare, mulți aprobându-l și spunând că sunt gata să-și cumpere și ei un bilet pentru Barcelona, să-și încerce norocul.

Alții nu-s deloc admirativi. Îl întreabă câtă Sangria a băut de când s-a mutat în Spania! (I.D)
 



 

Alte stiri din Externe

Ultima oră