Șapte răniți, inclusiv doi copii, într-un nou atac cu rachetă în apropiere de Tel Aviv

25 Mar 2019 | scris de Marina Constantinoiu
Șapte răniți, inclusiv doi copii, într-un nou atac cu rachetă în apropiere de Tel Aviv Galerie foto (2)

Sirenele au sunat din nou în centrul Israelului, iar poliţia şi medicii au informat că o casă a luat foc şi şapte persoane, inclusiv doi copii, au fost rănite luni după un atac cu rachete lansat din Fâşia Gaza.

Sute de persoane s-au îndreptat spre adăposturi, după declanșarea alarmei, procedură-standard, pentru care populația a fost pregătită, pentru propria protecție.

Incidentul din Mishmeret, un oraş la nord de Tel Aviv, are loc într-o perioadă tensionată înaintea aniversării protestelor de la graniţa Fâşiei Gaza şi a alegerilor din 9 aprilie din Israel.

Poliţia a informat că o casă a luat foc, iar serviciile de ambulanță au intervenit și transportat la spital răniții.

Atacul a venit la câteva minute după ce armata israeliană a activat sirenele de avertizare în zonă şi a informat că o rachetă a fost lansată din Fâşia Gaza.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, care se află în plină campanie electorală și încearcă să obţină al cincilea mandat la alegerile din aprilie, se află la Washington luni.

În program se află întâlnirea cu președintele american Donald Trump și posibila recunoaștere a suveranității israeliene asupra părţii din Înălţimile Golan ocupate şi anexate de Israel de către șeful Administrației americane.

'Preşedintele Trump va semna mâine în prezenţa premierului Benjamin Netanyahu un ordin de recunoaştere a suveranităţii israeliene asupra Înălţimilor Golan'', a scris ministrul de Externe israelian, Israel Katz, pe Twitter.

Donald Trump a afirmat joi pe Twitter că este timpul ca ''Statele Unite să recunoască pe deplin suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, ceea ce are o importanţă strategică pentru statul Israel şi stabilitatea regională'', rupând astfel consensul internaţional de decenii al diplomaţiei americane în Orientul Mijlociu.

UPDATE

Ministerul Afacerilor Externe condamnă "cu fermitate" atacul cu rachete lansat din Fâşia Gaza către Mishmeret, în dimineaţa zilei de luni, care s-a soldat cu mai multe victime, se arată într-un comunicat de presă.

"MAE transmite întreaga sa compasiune persoanelor rănite în acest eveniment şi face apel la reţinere în vederea evitării escaladării conflictului. Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate actele de tip terorist şi exprimă deplina susţinere pentru eforturile comunităţii internaţionale de combatere a acestora", se precizează în comunicatul MAE.

UPDATE

Armata israeliană a acuzat luni mişcarea islamistă Hamas că ar fi autoarea tirului cu rachetă provenind din Fâşia Gaza, şi a anunţat trimiterea de întăriri la graniţa cu Fâşia Gaza.

Două posturi de televiziune au comunicat separat că două noi brigăzi de infanterie şi unităţi blindate au fost mobilizate la frontiera cu Fâşia Gaza, conform Reuters.

Alte stiri din Externe

Ultima oră