Vladimir Putin o primeşte la Kremlin pe Angela Merkel

10 Mai 2015
Vladimir Putin o primeşte la Kremlin pe Angela Merkel
Preşedintele rus, Vladimir Putin,  o primeşte duminică pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a doua zi după o grandioasă paradă militară inedită, organizată în Piaţa Roşie, pentru a celebra 70 de ani de la victoria contra Germaniei naziste, care a fost boicotată de liderii occidentali, comentează La Croix.
Criza din Ucraina şi posibilităţile de reconstrucţie a relaţiilor de cooperare dintre Rusia şi Germania vor fi principalele teme pe agenda discuţiilor dintre cei doi lideri, în cadrul întâlnirii lor de la Moscova, scrie şi news.russiatodax.ro.
Înaintea discuţiilor, cei doi lideri vor depune coroane de flori la Cimitirul Ostaşului Necunoscut din apropierea zidurilor Kremlinului.
Consilierul prezidenţial Iuri Uşakov a declarat că „Rusia şi Germania insistă pe respectarea acordurilor de la Minsk privind regiunile din sud-estul Ucrainei”.
Pe această temă, Putin şi Merkel au discutat deja în patru întâlniri directe şi în 34 de convorbiri telefonice, din care 16 doar de la începutul acestui an.
„Cele două părţi vor discuta şi măsurile pentru relansarea cooperarii economice între cele două ţări” a mai spus Ushakov, precizând că investiţiile germane în Rusia au depăşit 21 miliarde USD prin cele peste 6.000 de companii germane care fac afaceri pe piaţa rusă.
Volumul investiţiilor ruse în Germania este de 850 milioane USD. (M.C)

Alte stiri din Externe

Ultima oră