Rusia spune că nu are intenția de a-l asasina pe Zelensky: „Chiar crezi că, dacă am fi vrut, nu am fi în stare?"

09 Mar 2024
Rusia spune că nu are intenția de a-l asasina pe Zelensky: „Chiar crezi că, dacă am fi vrut, nu am fi în stare?"

„Dacă unii dintre voi speră să scape astfel de liderul regimului de la Kiev, vă voi dezamăgi: acest lucru nu face parte din planurile noastre" a spus ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, scrie Le Monde

Ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polyanski, a declarat că țara sa nu intenționează să-l asasineze pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski în timp ce se adresa Consiliului de Securitate al ONU a unei sesiuni privind Ucraina, relatează agenția de presă de stat rusă TASS .

„Chiar crezi că, dacă am fi vrut să lovim masina lui Zelensky, nu am fi în stare? a întrebat Dmitri Polyanski, care a amintit că rușii au vizat recent „un centru de producție pentru drone navale asamblate folosind componente furnizate de britanici”. Comentarii care par să se refere la lovitura rusă efectuată miercuri împotriva unui hangar din Odesa. Cinci persoane au fost ucise acolo, potrivit marinei ucrainene.

„Această țintă a fost mult mai importantă pentru noi decât Zelensky, care continuă să rătăcească pe linia frontului, făcând selfie-uri în orașe, înainte ca acestea să fie eliberate de trupele ruse ”, a spus el. „Avem sarcini mai importante ”, a declarat el apoi: „Atingerea obiectivelor operațiunii noastre militare speciale [denumirea dată de Kremlin invaziei Ucrainei de către Rusia] . »

Alte stiri din Externe

Ultima oră