Rusia anunta ca Statul Islamic incepe sa se retraga din Siria

15 Oct 2015
Rusia anunta ca Statul Islamic incepe sa se retraga din Siria
Luptatorii Statului Islamic incep sa se retraga de pe pozitiile de lupta din Siria, a anuntat astazi purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii din Rusia,generalul maior Igor Konasenkov.

'Combatanții (grupării SI) se retrag, încercând să-și constituie noi poziții și modificând din mers sistemul logistic de aprovizionare cu muniții, arme și mijloace materiale', a declarat Konașenkov citat de Agerpres.

Oficialul rus mai spune ca informatiile privind aceste retrageri ale combatantilor SIS sunt verificate atat de serviciul de spionaj rus cat si pe baza datelor furnizate de centrul de informatii de la Bagdad.

Trebuie reamintit ca la inceputul lunii trecute, Irakul, Iranul , Siria si Rusia au creat la Bagdad un centru care prelucreaza toate informatiile primite din teren  privind Statul Islamic.

Evident ca , deocamdata,toate aceste declaratii trebuie privite cu anumite rezerve dar in acelasi timp trebuie remarcat ca e primul anunt privind efectele raidurilor aeriene rusesti care au declansat pe 30 septembrie o ampla campanie de sustinere a regimului Bashar al Assad.  

Alte stiri din Externe

Ultima oră