Rovana Plumb, respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European

26 Sep 2019
Rovana Plumb, respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European

Europarlamentarul PPE Siegfired Mureșan a anunțat pe Facebook că Rovana Plumb a fost respinsă la vot de Comisia Juridică din Parlamentul European.

 

”Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsa acum cu larga majoritate de Comisia Juridica a Parlamentului European.
In favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari.
Impotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari.
S-au abtinut 2 europarlamentari.
Fara avizul Comisiei Juridice audirea din Comisia de Transport nu poate avea loc”, este postarea europarlamentarului român.

Rovana Plumb, nominalizată pentru postul de comisar european pentru Transporturi, a fost audiată joi în Comisia juridică a Parlamentului European în legătură cu neclarităţile din declaraţia de avere.

Comisia juridică din Parlamentul European i-a cerut Rovanei Plumb explicaţii suplimentare cu privire la diferenţele care apar între declaraţia de avere pe care fostul ministru a depus-o în România şi declaraţiile de avere depuse la Bruxelles. De asemenea, comisia i-a cereut Rovanei Plumb să traducă în engleză declaraţia depusă în România şi să ofere detalii suplimentare despre un împrumut al acesteia pe care nu l-a menţionat anterior.

După audieri, Conferinţa preşedinţilor va avea un schimb de opinii cu cei trei vicepreşedinţi executivi. În 15 octombrie, Conferinţa preşedinţilor de comisie va analiza rezultatul audierilor şi va înainta concluziile Conferinţei preşedinţilor, care va face evaluarea finală în 17 octombrie.Votul în plen este programat în 23 octombrie.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis să trimită o scrisoare Rovanei Plumb, propusă comisar european, în care îi cere lămuriri despre un împrumut de 800.000 euro şi acţiuni la o companie, care nu ar figura în declaraţia de avere depusă la Bruxelles, arată un document obţinut de MEDIAFAX.

Potrivit declaraţiei de avere depuse în data de 25 iunie 2019 la Camera Deputaţilor, Rovana Plumb ar avea un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 euro, cu scandenţă în 2030. De asemenea, Plumb mai are un împrumut făcut în acest an, în valoare de 800.000 lei, cu scadenţă în 2021.

La categoria „plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate” apare suma de 800.000 lei, sumă plătită conform Legii 334/2006. Beneficiarul a fost „mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019”, potrivit declaraţiei de avere care apare pe site-ul Camerei Deputaţilor.

UPDATE

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, joi, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb şi nu poate asuma funcţia de comisar european, au spus surse europene, pentru MEDIAFAX.

Comisia JURI va informa CE că acest conflict de interese se datorează faptului că Rovana Plumb a luat un împrumut de 800.000 de lei de la Elena Loghin, împrumut nespecificat în declaraţia de avere depusă la Bruxelles, au adăugat sursele citate.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră