"Românii sunt hoți și mincinoși", o afirmaţie valoroasă pentru un român - 20.000 de euro

27 Aug 2017
"Românii sunt hoți și mincinoși", o afirmaţie valoroasă pentru un român - 20.000 de euro

Un român a primit printr-o decizie a instanței despăgubiri în valoare de 20.000 de euro după ce a câștigat un proces cu firma din Irlanda la care lucra, acuzată de discriminare.

Ioan Florin Rusu lucra pentru Senture Security Limited, asigurând servicii de securitate la intrarea unui pub din Dublin. Într-una din zile, aflându-se la locul de muncă, managerul hotelului căruia îi aparținea localul l-a admonestat, trimițându-l acasă, fără să-i ofere alt motiv pentru acest comportament, în afara naționalității sale.

"Toți românii sunt hoți și mincinoși. Polițiștii români fură genți și telefoane la barul hotelului", ar fi spus managerul, potrivit Irish Examiner.

Rusu a raportat incidentul superiorului său de la Senture Security, care i-a spus să plece acasă și că urmează să fie contactat ziua următoare pentru a i se acorda noi sarcini serviciu.

Românului nu i-a mai fost oferită o alternativă pentru postul părăsit, nu din vina sa, deși a contactat în nenumărate rânduri firma la care era angajat.

Rusu a decis să dea în judecată Senture Security pentru discriminare și s-a întors în România, unde locuiește în prezent, revenind în Irlanda doar pentru audieri.

Instanța a decis că în ciuda faptului că Senture Security a susținut că i-a dat dreptate românului și a luat măsuri pentru a îl proteja, firma a aplicat un tratament discriminatoriu angajatului său din România, altul decât cel pe care l-ar fi avut dacă acesta ar fi fost irlandez, obligând-o să plătească despăgubiri în valoare de 20.000 de euro.  

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră