Romania, "tinta prioritara intr-o eventuala reactie militara a Rusiei"

16 Apr 2015
Romania,
Seful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, a amenintat direct toate statele europene ce vor gazdui sistemul antiracheta dezvoltat de Alianta Nord-Atlantica, considerat o amenitare la adresa securitatii Rusiei.

Generalul Valeri Gherasimov a declarat ca sistemul antibalistic ce va fi instalat in Romania si Polonia reprezinta o amenintare clara si ca Rusia este gata sa raspunda oricand acesteia.
"Puterile non-nucleare care vor găzdui elemente antirachetă au devenit obiective prioritare ale reacţiei militare a Rusiei", a declarat generalul rus, potrivit Wall Street Journal.

Comentariul Seful Statului Major al armatei ruse a fost facut la o conferinta pe tema apararii ce a avut loc la Moscova, unde mai multi lideri politici si militari rusi au atras atentia asupra amenintarii reprezentate de SUA si NATO.

Luand cuvantul la aceeasi conferinta, ministrul rus al Apararii a declarat ca recentele exercitiile militare desfasurate de NATO din estul Europei sunt privite ca fiind indreptate impotriva Rusiei.
"Tarile NATO incearca sa ocupe spatiu geopolitic construind potentialul militar in estul Europei si apropiindu-se de granitele Rusiei. Concentrarea geografica a exercitiilor lor, numai pe flancul estic al Aliantei si in regiunea arctica, arata orientarea anti-rusa", a explicat Serghei Soigu.

Alte stiri din Externe

Ultima oră