Trei românce au fost jefuite de vameși falși în Germania

23 Dec 2015 | scris de Istvan Deak
Trei românce au fost jefuite de vameși falși în Germania

Vinerea trecută, în jurul orei locale 20.40, în stația centrală de autobuze din Freiburg, două doamne de 44 și 46 de ani așteptau autocarul pentru a pleca în România. Urmau să petreacă sărbătorile alături de cei dragi și aveau asupra lor sume consistente de bani.

Pe asta s-au bazat și infractorii care au pus la cale un plan mârșav. Un bărbat s-a adresat în românește celor două femei și le-a transmis că autocarul se află parcat pe strada Schnewlin.

Conform referatului întocmit de procurori, femeile l-au urmat fără să intuiască ceva. Acolo așteptau doi bărbați, dintre care unul s-a recomandat a fi vameș și le-a solicitat documentele.

Cele două femei au fost percheziționate, iar din buzunare și poșete infractorii au sustras mai multe sute de euro de la fiecare. Apoi, cei trei bărbați au plecat liniștiți.

Femeile au raportat cazul la poliție, însă descrierea făptașilor a fost mult prea sumară, pentru ca aceștia să fie prinși până la această oră. Vameșul fals avea aproximativ 30 de ani, pantaloni și geacă albastră, 1,70 înălțime.

Conform Badische Zeitung, foarte probabil același trio se află la baza unui nou jaf produs sâmbătă dimineața, la ora locală 6.10, în aceeași stație de autobuze.

O româncă de 61 de ani aștepta autocarul să plece spre România, când un bărbat i s-a adresat în limba română și i-a comunicat că este șoferul, iar autocarul se află deja parcat pe strada Schnewlin.

Femeia l-a urmat, iar la destinație a apărut un alt bărbat care i-a transmis că este vameș și vrea să vadă documentele și să verifice dacă banii ei nu cumva sunt falși.

Pentru a mima veridicitatea controlului, el a cerut actele și banii și de la presupusul șofer al autocarului, în realitate complicele său.

Astfel i-au sustras femeii câteva mii de euro și s-au făcut nevăzuți. Femeia a raportat cazul la poliție și așteaptă prinderea vinovaților.

Alte stiri din Externe

Ultima oră