Le promiteau româncelor căsătoria în Austria, apoi le obligau să se prostitueze

23 Mai 2015
Le promiteau româncelor căsătoria în Austria, apoi le obligau să se prostitueze
 Poliţia din Innsbruck, Austria, a reuşit să anihileze o reţea de traficanţi de carne vie. Şase bărbaţi au fost reţinuţi sub acuzaţia că păcăleau tinere din România să vină în Austria, iar aici le exploatau sexual.  

Cazul a ajuns în atenţia anchetatorilor austrieci abia după ce o victimă a avut curajul necesar să rupă tăcerea. Românca de 19 ani a fost ademinită în august 2014 la Innsbruck cu promisiuni deşarte. Ajunsă aici a fost agresată cu brutalitate şi obligată să se prostitueze. Abia în luna decembrie tânăra s-a adresat autorităţlor.

 

Ancheta a durat mai bine de cinci luni şi abia săptămâna trecută forţele speciale Cobra şi 80 de poliţişti au percheziţionat patru locuinţe din zona Innsbruck. Patru suspecţi au fost reţinuţi, dar bărbatul indicat de victimă nu se află printre ei.

 

„Bărbatul se afla împreună cu prietena sa la un hotel din Seefeld. El a fost reţinut în camera de hotel. Un alt suspect a fost prins în localitatea Vorarlberg, Alţi doi posibili complici sunt căutaţi în România. În cursul percheziţiilor s-au confiscat trei automobile şi suma de 40.000 de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Christoph Hundertpfund”, pentru cotidianul Kronen Zeitung.

 

Primele rezultate ale anchetei vorbesc despre cel puţin 15 tinere. „Cele mai multe dintre ele au până în 20 de ani, provin din familii sărace, nu au acces în România la educaţie şi au fost păcălite cu promisiunea că aici urmează să se căsătorească şi să îşi întemeieze o familie”, mai scrie sursa citată.

 

În realitate, femeile erau plasate să lucreze legal în bordeluri, dar proxenteţii le plasau şi în camere de hotel sau locuinţe personale ale clienţilor. „Victimele erau ţinute permanent sub presiune, erau ameninţate şi le se confiscau toţi banii. Fără bani şi cunoştinţe de limba germană, ele ajungeau dependente total de aceşti bărbaţi. Implicată este şi o firmă de curăţenie din oraş, care plătea pentru fete, deşi acestea nu lucrau acolo”, a încheiat Hundertpfund. (I.D)




 

Alte stiri din Externe

Ultima oră