Româncă, bătută crunt după ce i-a luat apărarea lui Recep Tayyip Erdogan. Decizie incredibilă a instanței

20 Dec 2016 | scris de Istvan Deak
Româncă, bătută crunt după ce i-a luat apărarea lui Recep Tayyip Erdogan. Decizie incredibilă a instanței

Tânăra de 25 de ani se afla în locuința din Bregenz a iubitului ei turc, când au izbucnit incidentele din Istanbul. Când a început să îi ia apărarea președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, s-a trezit cu un pumn în față de la iubitul de origine kurdă, care spriinea sufletește lovitura de stat.

Plină de sange, cu nasul spart, femeia l-a mușcat, l-a zgâriat și a spart un pahar în capul agresorului de 32 de ani, astfel că acesta a lovit-o din nou cu pumnul. În final, au ajuns ambii la poliția din Bregenz.

Procesul celor doi s-a încheiat recent. Judecătorii din Feldkirch l-au găsit vinovat pe agresor de vătămare corporală gravă, și, fiind recidivist, i-au dictat 480 de zile de închisoare sau plata imediată a 1920 de euro, dintre care doar 500 către victimă.

La rândul ei, românca s-a trezit condamnată pentru vătămare corporală. Pedeapsa ei constă în 180 de zile de închisoare sau plata unei amenzi de 4500 de euro, dintre care 2250 de euro pe loc.

Avocatul româncei a anunțat că va face recurs, fiindcă femeia ar fi trebuit să fie achitată, ea acționând în legitimă apărare. Rămâne și întrebarea legată de amenda uriașă dictată româncei, de trei ori mai mare decât pentru agressor, deși încadrarea faptei turcului se pedepsește cu închisoare de la șase luni la cinci ani, iar pentru ea de la avertisment la un an cu suspendare.

“Tânăra este angajată și câștigă 1800 de euro net pe lună, în timp ce bărbatul este șomer și trăiește doar din 1100 de euro pe lună”, se arată în motivarea sentinței.

“Eu doar m-am apărat de loviturile lui. Cu ce am greșit dacă am zis ceva de Erdogan, care l-a enervat? Nu pot să înțeleg cum s-a transformat o dispută politică în violenţă domestică. Ce are Erdogan de-a face cu relația dintre noi doi?”, a declarat românca, pentru Vol.at.

Alte stiri din Externe

Ultima oră