Româncă de 19 ani răpită în Germania: „M-a pus să merg în genunchi pe stradă”

04 Mai 2015
Româncă de 19 ani răpită în Germania: „M-a pus să merg în genunchi pe stradă”
Scenariul pare fără echivoc pentru procurorii germani. În cursul lunii octombrie 2014, Sabina, o româncă de 19 ani, a fost răpită de patru bărbați în mijlocul străzii, în plină zi. Întreaga acțiune a fost organizată de Csaba E., un bărbat de 37 de ani, despre care anchetatorii cred că ar fi proxenetul tinerei.

În cadrul rechizitoriului întocmit, procurorii scot în evidență faptul că tânăra se prostitua într-un bordel din Augsburg, iar motivul răpirii a fost dorința tinerei de a fugi și de a câștiga mai mulți bani pe cont propriu, scrie Augsburger Allgemeine.

În timpul tentativei de a fugi din bordel, tânăra a fost suprinsă de cei patru bărbați care au dus-o cu forța într-o locație necunoscută din Munchen. Mai mulți trecători au observat cum femeia era împinsă brutal în mașină și au alertat poliția. O echipă de intervenție rapidă a reușit să o elibereze pe tânără încă în aceeași zi dintr-o locuință din cartierul Giesing. Csaba E. și ceilalți trei bărbați, originari tot din România, au fost reținut. De atunci se află în arest preventiv.

Luni a debutat procesul împotriva celor patru bărbați. La primul termen al procesului, Csaba E. a respins vehement acuzațiile, invocând faptul că el este adevarata victimă.

El susține că este iubitul tinerei și respinge și acuzațiile că ar fi obligat-o să se prostitueze într-un bar din Viena. „Am fost într-o relație cu ea. Cu suișuri și coborâșuri. Nu este adevărat că fugise la Augusburg. Țineam permanent legătura. Ea de fapt mă șantaja pe mine. M-a amenințat că, în cazul în care nu îi dau 8.000 de euro, o să mă bage în pușcărie. Ea mă sunase să vin la Augsburg și să o iau din acel bordel. Totul a fost de fapt un plan ca să mă vadă după gratii”, a declarat Csaba.

Judecătorul nu a părut afectat de depoziția sa. „În fața instanței este recomandat să spuneți adevărul”, a reacționat judecătorul Lenart Hoesch. Unul dintre complicii săi a mărturisit că el a crezut că misiunea lor este de a o lua pe soția lui Csaba din Augsburg. Apoi s-a trezit în fața unui bordel. Csaba s-a dat jos din mașină, s-a certat cu tânăra, apoi a apucat-o de păr și a tras-o în mașină.

„Fata plângea și tremura de frică. În Munchen, el a obligat-o să meargă în genunchi pe stradă. De obicei, schimbăm frecvent orașul. Nu rămâneam într-un loc. El a obligat fata să îi promită că nu va mai fugi de lângă el. Mi-a fost mila de ea, dar n-am avut curaj să intervin”, spune unul dintre complici. Procesul va continua săptămâna viitoare cu noi depoziții. Pentru răpire, sechestrare și rele tratamente, Csaba E. risca până la 10 ani de închisoare. (I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră