Românca de 13 ani, violată de „soț“, este decisă să pastreze copilul

13 Sep 2015
Românca de 13 ani, violată de „soț“, este decisă să pastreze copilul
Scandalul sexual care a atras atenţia presei din orașul austriac Salzburg pare că se îndreaptă spre un final fericit. La începutul lunii mai, polițiștii austrieci au prins o tânără de 13 ani din România la furat. După primele investigații a reieșit faptul că era însărcinată în luna a doua, tatăl copilului fiind un bărbat de 22 de ani, care se pretindea a fi soțul ei

Acesta a încercat să explice anchetatorilor că nu este vorba despre nici un delict. După obiceiurile străvechi din comunitatea de care aparține din România, fata i-a fost încredințată ca soție de părinții ei, iar relațiile sexuale s-au desfășurat de comun acord.

 Cei doi trăiau împreună cu tatăl bărbatului sub un pod din Salzburg. Tânărul a fost reținut pe loc. În luna iulie, un tribunal din Salzburg l-a condamnat pentru relații sexuale cu un minor la 15 luni de închisoare cu suspendare, din care ispășise deja două luni, astfel că a fost eliberat.

Conform publicației Salzburger Fenster, fata a fost dusă într-un adăpost din Viena și se află sub atenta supraveghere a unui asistent social din partea Oficiului pentru Protecția Copilului.

“Tânăra a fost transportată la Viena în cadrul unei operațiuni secrete a poliției. Vrem să o protejăm de influența clanului. În prima fază, ea a refuzat orice colaborare și era inconștientă, ceea ce ne-ar fi obligat să îi luăm copilul imediat după naștere.

Starea ei s-a schimbat. Este în luna a șasea și, între timp, acceptă ajutorul nostru.  Dacă nu va încerca să fugă, atunci are mari șanse să păstreze copilul. Arestarea așa-zisului soț a eliminat o presiune uriașă de pe umerii ei”, a declarat asistentul social Wolfgang Valenta. (I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră