Românca Dana Spinanț, desemnată de Ursula von der Leyen în funcția de purtător de cuvânt adjunct al Comisiei Europene

23 Sep 2019
Românca Dana Spinanț, desemnată de Ursula von der Leyen în funcția de purtător de cuvânt adjunct al Comisiei Europene

Preşedinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a desemnat luni viitoarea echipa responsabilă de relațiile cu mass-media, iar din aceasta face parte și o româncă, Dana Spinanț, care va prelua funcția de purtător de cuvânt adjunct al Executivului european.

Dana Spinanț este în prezent director responsabil de buget, comunicare și afaceri generale în cadrul DG REGIO (departament al Comisiei pentru politică regională și urbană).

Înainte de a se alătura Comisiei Europene, Dana Spinanț a lucrat timp de 15 ani ca jurnalist, la publicații precum EUobserver.com (2001-2002) și European Voice (2002-2009), fiind de asemenea director de știri și corespondent la Bruxelles pentru mai multe posturi de televiziune românești.

Dana Spinanț a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării de la Universitatea București (FJSC) și Colegiul Europei (Bruges).

Fosta jurnalistă va lucra în echipa Ursulei von der Leyen împreună cu Jens Flosdorff (Germania, în funcția de Executive Communication Adviser) și Eric Mamer (Franța, în funcția de purtător de cuvânt).

Alte stiri din Externe

Ultima oră