Român, membru al unei misiuni ONU, răpit în Libia

29 Iun 2017
Român, membru al unei misiuni ONU, răpit în Libia

Șapte membri ai misiunii ONU în Libia, printre care și un cetățean român, au fost răpiți de mai mulți indivizi înarmați după un atac împotriva convoiului lor, miercuri, în oraşul Az Zawiyah. 

ONU a confirmat atacul asupra convoiului său. "Misiunea de sprijin a Organizaţiei Naţiunilor Unite în Libia (UNSMIL) confirmă că un convoi al Naţiunilor Unite a fost lovit miercuri, în timp ce se afla pe drum între Sorman şi Tripoli", a declarat o purtătoare de cuvânt într-un comunicat.

Răpirea a fost organizată de un grup armat afiliat ISIS, care a blocat drumul celor două autovehicule care îi transportau pe membrii misiunii ONU, Acțiunea a avut loc pentru a se încerca eliberarea unora din liderii grupării jihadiste, reținuți de autoritățile libiene. 

Membrii misiunii ONU au fost eliberați după o serie de negocieri între oficialități și miliția jihadistă.

Un membru al parlamentului libian, Abdallah al-Lafi, care a participat la negocierile încheiate cu eliberarea personalului ONU, a confirmat că membrii misiunii sunt "sănătoşi". 

El a făcut cunoscut că misiunea ONU era alcătuită din două femei, o egipteană şi o palestiniană, şi cinci bărbaţi, un malaezian, un român şi trei libieni

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră