Român, hoț de locuințe în Italia: Fur în Italia pentru că e mai sigur!

27 Aug 2017
Român, hoț de locuințe în Italia: Fur în Italia pentru că e mai sigur!

”Aici, în Italia, adevăratul risc este să dăm peste cineva înarmat sau să ne întâlnim cu o patrulă a poliției. Altfel e un joc de copii”, declară pentru Il Giornale, un așa-zis român, nu cu alte treburi în peninsulă decât a fura din locuințele băștinașilor...

Conform sursei citate, cel care se confesează este Nicolae V., un român de 58 de ani care îmbină în modul cel mai plăcut activitatea licită, cea de tâmplar, cu cea infracțională.

”Am făcut câțiva ani pușcărie, am intrat și ieșit din mai multe închisori, însă până la urmă trebuie să fur pentru a trăi eu și familia mea. În mod oficial lucrez și din astea”, declară românul, pe placul italienilor.

Meseria de tâmplar îl ajută - ”dacă intru într-o casă în mod oficial este mai ușor apoi să mă întorc într-un alt fel. Intru în locuință, privesc, observ și ce viață duc proprietarii casei, dacă au animale, dacă sunt bătrâni sau bone. Deseori facem dubluri la chei”.

”Aici în Italia pentru noi adevăratul risc este să dăm peste cineva înarmat sau să ne intersectăm cu o patrulă a poliției. Altfel e un joc de copii. Rar reacționează cei care ne surprind. Prima reacție e că nu le vină să creadă, înainte să înțeleagă ce se petrece, trece ceva timp. Eu și colegii mei am comis ceva greșeli și am fost arestați. Mulțumită lui Dumnezeu, am avut un avocat bun și voi aveți legi foarte proaste. În România anumite lucruri nu ar fi permise, intri la închisoare și nu mai ieși. Și acolo la noi sunt răi”.

”Fur în Italia pentru că e mai sigur. Să spunem că pentru a face ceea ce facem, Italia e un loc ideal. Uneori chiar și noi rămânem surprinși de viteza cu care ieșim din închisoare. Dar nu e mereu așa, depinde de judecător”, concluzionează românul Nicolae V..

Nu garantează nimeni că românul Nicolae V. există cu adevărat, și este cât se poate de posibil ca pe același tipar să fi apărut și alte interviuri, având confesori membri ai altor minorități din Italia, dar deocamdată, Nicolae V. este încă o pată azvârlită nonșalant de media peninsulară asupra comunității românești oneste și cinstite...

Alte stiri din Externe

Ultima oră