Un român a ajuns după gratii după ce nu s-a mulțumit cu un cadou de 13.500 de euro

12 Dec 2016 | scris de Istvan Deak
Un român a ajuns după gratii după ce nu s-a mulțumit cu un cadou de 13.500 de euro

Încă un cetățean român a ajuns vedetă în cel mai citit cotidian din Germania, Bild. Fără ocupație și fără perspective , Valariu, L, un cetățean de 46 de ani din România, și-a propus să adune bani cerșind din ușă în ușă.

Destinul i-a întins o mână când a ajuns într-o zi la ușa unui pensionar de 80 de ani din Dusseldorf. I-a spus că are nevoie urgentă de bani pentru operația fiicei sale care suferă de cancer. Octogenarul nu a stat prea mult pe gânduri și i-a dat 650 de euro. Românul a revenit și a colectat și în zilele următoare aceeași sumă.

Când a observat că neamțul nu mai crede povestea, i-a spus că fata a murit în drum spre Ucraina, unde urma să se opereze, însă acum are el nevoie de bani pentru o operație urgentă la picior. Pensionarul i-a dat de mai multe ori sume între 100 și 3000 de euro.

Deși adunase deja 13.520 de euro, românul a revenit și i-a cerut 1500 de euro pentru o analiză finală. I-a promis că nu va mai veni să ceară bani. Bătrânul s-a dus la bancă să retragă suma solicitată.

O angajată a băncii a devenit suspicioasă și a alertat poliția. Valeriu L. a fost arestat preventiv pentru înșelăciune în formă continuată. Săptămâna trecută s-a încheiat procesul său. Judecătorul l-a condamnat la 21 de luni de închisoare cu executare.

“Ați profitat de bunătatea bătrânului și i-ați luat toate economiile”, a motivat judecătorul. “În România câștigi doar 150 de euro pe lună. După ce m-a părăsit soția, am rămas fără bani”, s-a scuzat fără succes Valeriu.

Alte stiri din Externe

Ultima oră