Un român a vrut să ajute poliţia germană, dar s-a trezit el însuşi după gratii

22 Mai 2015
Un român a vrut să ajute poliţia germană, dar s-a trezit el însuşi după gratii
Spiritul civic l-a curprins pe un cetăţean român din Hamburg. Acesta s-a prezentat de bunăvoie la secţia de poliţie din Lubeck şi a anunţat că vrea să contribuie cu informaţii la elucidarea unei infracţiuni.  

Bărbatul de 24 de ani a fost audiat în cursul zilei de marţi, 19 mai, şi nu a încetat să repete cât de important este pentru el să sprijine poliţia germană, în condiţiile în care el însuşi a respectat întotdeauna legea, notează cotidianul HL din Lubeck.

 

După ce au notat toate declaraţiile sale, au completat formularele şi l-au lăsat să semneze, poliţiştii l-au lăsat fără cuvinte. Au pus pe masă o listă de 31 de amenzi neachitate de el, în valoare totală de 808 euro. Săptămâna trecută, neachitarea amenzilor se transformase deja în trei luni de închisoare cu executare.

 

În timp ce se pregăteau să îi pună cătuşele şi să îl ducă în arest, bărbatul i-a implorat, afirmând că poate achita amenda pe loc. Şi-a anunţat prietenul care aştepta în faţa secţiei, iar în scurt timp, acesta s-a şi întors cu suma de 808 euro.


”El a achitat amenzile şi a revenit la dispoziţia sa fericită, astfel că şi-a luat rămas bun de la poliţişti cu – până data viitoare. Dacă s-a referit la o nouă depoziţie de martor sau la un nou ordin de reţinere este încă neclar”, notează sursa citată. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră