Şofer român, prins cu o alcoolemie de 2,78 pe o autostradă din Germania. Cât alcool a consumat înainte

15 Mai 2015
Şofer român, prins cu o alcoolemie de 2,78 pe o autostradă din Germania. Cât alcool a consumat înainte
Un bărbat de 55 de ani a scăpat ca prin minune de închisoare în Germania, dar îi poate mulţumi Divinităţii că mai este în viaţă. La începutul acestei săptămâni, românul de 55 de ani a fost oprit în trafic pe o autostradă din apropierea oraşului Haale.  

Mai mulţi şoferi au semnalat la numărul de urgenţă că autocamionul condus de acesta este un pericol pentru cei aflaţi în trafic. Poliţiştii au rămas uimiţi cât de bine se ţinea bărbatul pe picioare, în condiţiile în care rezultatul testului a scos la iveală o alcoolemie de 2,78.

Mai mult, doar cu câteva ore înainte, la ieşirea dintr-o parcare bărbatul a acroşat un paravan de beton. Joi, şoferul român a ajuns în faţa Tribunalului din Halle, fiind acuzat de conducere sub influenţa alcoolului şi fugă de la locul accidentului.

“Nici nu vreau să mă gândesc ce tragedie s-ar fi petrecut dacă acel paravan nu era de beton”, a subliniat judecătorul, citat de Mitteldeutsche Zeitung. El a fost pedepsit cu o amendă de 450 de euro şi interdicţie pe viaţă de a mai conduce în Germania.

Bărbatul şi-a recunoscut fapta şi a cerut iertare în faţa instanţei. “Cu o noapte înainte am consumat un litru de rachiu şi două sticle de bere. Am făcut o mare greşeală”, a mărturisit şoferul român. (I.D)

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră