Riposta Moscovei.Consulatul SUA la Sankt Petersburg a fost închis. Rusia expulzează 60 de diplomaţi americani

30 Mar 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Riposta Moscovei.Consulatul SUA la Sankt Petersburg a fost închis. Rusia expulzează 60 de diplomaţi americani

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a anunţat joi măsurile de ripostă din partea Moscovei în cadrul scandalului Skripal. Scandalul a fost iscat de otrăvirea, în Marea Britanie, a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale, pe care Occidentul o pune în seama Rusiei.

Şeful diplomaţiei ruse a anunţat că Moscova va răspunde în manieră simetrică, dar şi altfel, ţărilor care au expulzat diplomaţi ruşi (14 state din Uniunea Europeană, inclusiv România, plus Statele Unite - n.r).

Rusia l-a convocat joi pe ambasadorul Statelor Unite la Moscova, John Huntsman, pentru a-i comunica măsurile de represalii, a anunţat Lavrov, care a precizat că ambasadorul Jon Huntsan s-a întâlnit cu ministrul adjunct de Externe, Serghei Riabkov, scrie Sputnik France.

Moscova a decis expulzarea a 60 de diplomaţi americani şi închiderea consulatului SUA la Sankt Petersburg, a anunţat Lavrov.

Decizia Rusiei este un răspuns dat măsurilor similare pe care Washingtonul le-a luat împotriva Moscovei într-un gest de solidaritate manifestat de SUA faţă de Marea Britanie în urma otrăvirii celor doi în localitatea Salisbury.

Statele Unite au expulzat 60 de diplomaţi ruşi şi au dispus închiderea consulatului Rusiei de la Seattle.

UPDATE

Ministerul de Externe al Rusiei a convocat vineri ambasadori şi alţi reprezentanţi diplomatici ai ţărilor care au expulzat diplomaţi ruşi în urma cazului Serghei Skripal. Un reprezentant diplomatic al României se numără printre cei convocaţi.

Informația a fost confirmată și de MAE român.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră