Rinocer alb, ucis într-o grădină zoologică de lângă Paris (VIDEO)

08 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Rinocer alb, ucis într-o grădină zoologică de lângă Paris (VIDEO)

Un rinocer de la o grădină zoologică de lângă Paris a fost împuşcat de trei ori în cap, luni noapte, de braconieri care i-au tăiat cornul cu un fierăstrău, relatează independent.co.uk.

Vince, un rinocer de 4 ani, a fost găsit mort de paznicii grădinii zoologice Thoiry, la vest de capitala Franţei. Se presupune că unul sau mai mulţi braconieri au pătruns în grădina zoologică forţând intrarea în zona în care trăiau rinocerii. Un al doilea corn al rinocerului a fost tăiat parţial, semn că braconierii se grăbeau sau fierăstrăul cu care tăiau a cedat.

Ei plănuiseră să fure cornurile a alţi doi rinoceri, Bruno, de 5 ani, şi Gracie, 37 de ani, însă ambele animale sunt tefere. Vince s-a născut în septembrie 2012 la grădina zoologică Burger din Olanda. El a fost adus la Paris, împreună cu Bruno, în martie 2015. 

Este prima dată în Europa când un animal este ucis de braconieri în captivitate. Cazul este anchetat, dar deocamdată nu se ştie ce tip de armă a fost folosit pentru împuşcarea lui Vince. 

 

 

Într-o postare pe Facebook, angajaţii grădinii zoologice se declară şocaţi de incident, mai ales îngrijitorul rinocerului, care era foarte ataşat de el. Atacul a avut loc în ciuda camerelor de supraveghere şi a paznicilor care se aflau în incinta grădinii zoologice.

Rinocerii albi sunt a doua specie de mamifere mari, după elefanţi. La un moment dat, s-au aflat în pragul extincţiei, dar acum în lume sunt în jur de 20.000 de exemplare, în ciuda braconajului. 

Cornurile de rinocer se vând pe piaţa neagră cu 35.000-40.000 de euro bucata, fiind căutate mai ales în China unde se crede că are proprietăţi afrodisiace. Furtul cornurilor de fildeş au loc de obicei la casele de licitaţii sau cu prilejul unor expoziţii.

Sursa foto: independent.co.uk

Alte stiri din Externe

Ultima oră