Republica Moldova poate intra în incapacitate de plată

09 Iun 2015
Republica Moldova poate intra în incapacitate de plată
Republica Moldova ar putea intra în incapacitate de plată dacă nu va semna de urgență un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internațional, informează Radio Chișinău.
 
Cel puțin așa consideră premierul Chiril Gaburici, care susține că lichidarea Băncii de Economii, Unibank și a Băncii Sociale constituie una dintre condițiile FMI pentru negocierea Acordului de împrumut cu autoritățile de la Chișinău. 

Șeful guvernului moldovean a pledat din nou pentru lichidarea celor trei bănci implicate în dispariția unui miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova, ceea ce în mass-media locală a fost numit 'furtul secolului'.
 
„În loc să vorbim despre studiile mele, ar fi bine să discutăm despre discuțiile cu FMI și despre Acordul pe care trebuie să-l semnăm, despre condițiile impuse, în special despre lichidarea celor trei bănci. Ar fi bine să discutăm despre faptul că Republica Moldova riscă să intre în default. Avem foarte puțin timp la dispoziție. Ne putem pomeni în situația când vom fi nevoiți să revedem numărul de angajați, prețurile”, a declarat Chiril Gaburici.
 
Potrivit premierului moldovean, acordul cu FMI urmează să fie discutat după alegerile locale din 14 iunie, când o delegație a instituției financiare internaționale urmează să se afle în Republica Moldova.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră