Regina Elisabeta a lipsit și de la slujba de Anul Nou

01 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
Regina Elisabeta a lipsit și de la slujba de Anul Nou

În vârstă de 90 de ani, regina nu s-a refăcut complet după această afecțiune care a obligat-o să renunțe la participarea tradițională la slujba de Crăciun, se mai precizează în comunicat.

Regina a rămas, duminică la proprietatea sa Sandringham, în Norfolk (estul Angliei), în timp ce mai mulți membri ai familiei regale au asistat la slujbă. Potrivit comunicatului palatului Buckingham, Regina nu este complet refăcută pentru a merge la slujbă deoarece se recuperează după viroza severă.

Cel mai în vârstă monarh la putere din lume, Elisabeta a II-a a Angliei, și soțul său, prințul Philip, în vârstă de 95 de ani, au fost suferinzi în cursul săptămânii ce a precedat Sărbătoarea Crăciunului, fiind nevoiți să-și amâne cu 24 de ore plecarea de la Londra spre Sandrigham.

Totuși, prințul Philip a asistat la slujba de Crăciun ca, de altfel, și la cea de Noul An.

Regina Elisabeta a II-a este pe tronul britanic de 25 de ani, din 6 februarie 1952. În ultimii ani, regina Elisabeta și-a redus deplasările în străinătate, continuând să apară, periodic, în public, în Marea Britanie. La 20 decembrie, palatul a mai anunțat că Regina renunță la patronarea mai multor organizații de caritate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră