Merkel, Criticată de Propria Coaliție, a Decis să Mențină Politica Privind Refugiații

18 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Merkel, Criticată de Propria Coaliție,  a Decis să Mențină Politica Privind Refugiații

Cancelarul german Angela Merkel a luat notă de criticile venite din rândurile propriei coaliții guvernamentale, dar a decis să mențină politica actuală, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului.

Cele mai severe critici vin din partea Uniunii Creștin-Sociale (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creștin-Democrate (CDU), care i-a dat tot luni cancelarului Merkel un nou ultimatum, al treilea, să ia până în martie măsuri pentru reducerea fluxului de migranți extracomunitari, al căror număr a fost anul trecut de aproape 1,1 milioane.

Criticile față de politica frontierelor deschise pentru migranți nu vin doar din partea CSU, ci și din partea social-democraților din formațiunea SPD, membră de asemenea în coaliția guvernamentală. Astfel, președintele acestui partid și totodată ministru al Economiei, Sigmar Gabriel, a afirmat că cel târziu până la începutul verii trebuie să se contureze o soluție europeană în cazul crizei migranților, declarație interpretată de unii drept un alt ultimatum transmis cancelarului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră