Recorduri la licitație: Diamantul La Legende,15 milioane de dolari, La Muse endormie a lui Brâncuși, peste 57 de milioane de dolari

17 Mai 2017 | scris de Magda Marincovici
Recorduri la licitație: Diamantul La Legende,15 milioane de dolari, La Muse endormie a lui Brâncuși, peste 57 de milioane de dolari Galerie foto (2)

Un diamant în formă de inimă, care nu a fost niciodată prezentat la o licitație, a fost vândut, miercuri seara, la Geneva pentru aproape 15 milioane de dolari, un record mondial, a anunțat casa de licitații Christie's.

Este un record mondial pentru un diamant deosebit, numit La Legende, care a fost evaluat de experți la prețuri între 14 și 20 de milioane de dolari. Este vorba de un colier cu perle de cultură care are atașat un diamant de 92 de carate.
El poartă semnătura Boehmer și Bassenge, care intră astfel în cercul foarte restrâns al marilor bijutieri, care și-a luat numele celebrilor bijutieri de la curtea regelui Franței secolului al XVIII-lea. 

La Muse endormie, Brâncuși
Christie's a anunțat, luni, că o sculptură din bronz, realizată de Constantin Brâncuși, a fost vândută, la New York,  în numai 9 minute, cu 57,37 de milioane de dolari.

Casa de licitații a mai precizat că  prețul pentru sculptura lui Brâncuși, La Muse endormie, este de peste două ori mai mare comparativ cu estimările inițiale.

Sculptura La Muse endormie înfățișează un cap de femeie cu ochii închiși și a fost elaborată în 1913.  

Alte stiri din Externe

Ultima oră