RĂZBOI pe străzile din SUA! GARDA NAȚIONALĂ restabilește ordinea în Baltimore (VIDEO)

29 Apr 2015
RĂZBOI pe străzile din SUA! GARDA NAȚIONALĂ restabilește ordinea în Baltimore (VIDEO)
Ciocnirile violente între poliţie şi protestatari, în orașul american Baltimore, au forțat autoritățile să instituie starea de asediu. Ieri, a fost declarată starea de urgență în acest oraș, iar guvernatorul statului Maryland a activat trupele Gărzii Naționale pentru restabilirea ordinii.
 
În urma decretării stării de asediu, timp de o săptămână, nimeni nu mai are voie sa fie pe stradă între orele 22.00 şi 05.00 dimineaţa decât dacă este vreo urgență sau trebuie să meargă la muncă. 
 
Cu toate acestea, chiar și după impunerea restricțiilor, poliția a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatarii care au rămas pe străzi după ora 22:00 și care au început să arunce cu sticle incendiare în forțele de ordine.

Poliția a precizat, într-un mesaj postat pe Twitter, că un grup de "criminali" a provocat un incendiu în fața unei biblioteci, iar mai multe canale de televiziune americane au relatat despre tiruri cu fumigene și gloanțe de cauciuc.

Anthony Batts, șeful poliției din Baltimore, a declarat că zece persoane au fost arestate în urma incidentelor.  
 
Ieri, președitele Barack Obama a declarat că cei care fură sau incendiază sunt infractori care trebuie tratați ca atare. Astfel de acte ”nu sunt o declarație,sunt infracțiuni”, a spus președintele de la Casa Albă.
 
Grupuri de huligani au profitat de tulburările de stradă din ultimele zile au jefuit, au încendiat mai multe magazine și au distrus mai multe mașini, inclusiv ale poliției.
 
Tulburările au început după ce un tânăr de culoare a decedat în timp ce se afla în custodia poliției. Freddy Grey a fost arestat după ce a fugit când a vazut doi polițiști care au devenit suspicioși când au văzut reacția bârbatului, l-au imobilizat și l-au dus la secție.

Aparent, în mașina poliției, lui Grey i s-a făcut rău și a cerut insistent asistență medicala. Nu este clar ce s-a intâmplat în perioada în care acesta a fost în arest și când a fost rănit în zona coloanei vertebrale, răni care i-au cauzat, mai târziu, decesul. La ora aceasta încă nu se știu motivele pentru care bărbatul a fost arestat.
 
După înmormântarea lui Freddy Grey violențele au explodat, culminând cu jafuri, incendieri, inclusiv a sediului CBS, cât și atacuri asupra agenților de poliție.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră