Rapper german devenit jihadist ISIS, ucis de un atac aerian al aviației americane (VIDEO)

30 Oct 2015
Rapper german devenit jihadist ISIS, ucis de un atac aerian al aviației americane (VIDEO)
Denis Mamadou Cuspert, un fost rapper german care s-a alăturat ISIS, ar fi fost ucis în Siria, într-un atac al aviației americane. Surse jihadiste susțin însă că germanul este încă în viață. 
 
Imediat după atacul sinucigaș, pe site-urile jihadiste au apărut informații care anunțau moartea lui Denis Mamadou Cuspert, care în Siria și-a luat numele de Abu Talha al-Almani.
 
Denis Mamadou Cuspert, născut la Berlin și la un moment dat un rapper popular sub numele de Deso Dogg, fusese deja anunțat mort în mod eronat în aprilie 2014 într-un atac sinucigaș al Frontului al-Nosra — brațul Al Qaida în Siria — împotriva grupării Statul Islamic, potrivit The Local.
 
În februarie 2015, Statele Unite au anunțat că l-au plasat pe Denis Cuspert pe lista lor neagră de organizații "teroriste".
 
Potrivit Departamentului de Stat al SUA, cetățeanul german în vârstă de patruzeci de ani s-a alăturat ISIS în 2012. 

Cuspert "a făcut jurământ de loialitate față de liderul SI Abu Baqr al-Baghdadi și se pare că a fost un agent de recrutare pentru SI, mai ales vorbitori de limbă germană", a considerat de asemenea Washingtonul, văzând în el un personaj "emblematic de recruți străini ai SI". (V.M.)
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră