Raport oficial: Românii, locul doi în Germania în rândul traficanților de refugiați

13 Sep 2015
Raport oficial: Românii, locul doi în Germania în rândul traficanților de refugiați
Traficul de refugiați a atins cote alarmante la nivel european. Din datele furnizate de Ministerul de Interne al Germaniei pentru Bild am Sonntag reiese că anul acesta, până la data de 8 septembrie, au fost reținuti pe teritoriul Germaniei 2.336 de traficanți.  

„Este o creștere de 40% față de tot anul 2014”, avertizează sursa citată.

Cei mai multi arestați provin din Ungaria (256), România (207), Siria (184), Bulgaria (116) și Serbia (113).

Ministrul de Interne german, Thomas de Maiziere, solicită autoritatilor germane o mai bună combatere a traficului de refugiați.

„Cel târziu de la tragicul deces al oamenilor din camionul din Austria a devenit clar pentru toată lumea că traficantii obțin profit într-o manieră inumană pe seama vieților acestor oameni.

Trebuie să acțioăam cu toate mijloacele posibile la nivel național și internațional, pentru a-i trage la răspundere pe cei care coordonează totul din umbră și sunt responsabili pentru cele mai nocive afaceri”, a declarat ministrul german.

El promovează practic mesajul partidului de guvernământ, fiind susținut de CDU în demersul său.

„Cine strivește oameni într-o remorcă trebuie să simtă duritatea legii. Traficanții de refugiați sunt criminali în serie”, a subliniat secretarul general al CDU, Andreas Scheuer, citat de fuldainfo.

Poliția germană confirmă faptul că numărul arestărilor din rândul traficanților de refugiați se menține între cinci și zece pe zi.  

Conform Welt am Sonntag, Banca Mondială a anunțat că față de anul 2014 s-au dublat transferurile de bani dinspre Germania în țări precum Albania, Kosovo, Afganistan și Nigeria. Suma totală a transferurilor făcute de migranți către țările de origine va depăși anul acesta 440 de miliarde de dolari.

Citiţi mai multe despre traficul de refugiaţi la mariustuca.ro!

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră