RAPORT ALARMANT. Un angajat al Marinei regale britanice face dezvăluiri șocante: DEZASTRUL NUCLEAR poate începe chiar acum!

18 Mai 2015
RAPORT ALARMANT. Un angajat al Marinei regale britanice face dezvăluiri șocante: DEZASTRUL NUCLEAR poate începe chiar acum!
Marina regală britanică a lansat o investigație, după ce un fost angajat, William McNeilly, a publicat un raport șocant legat de securitatea programului nuclear britanic Trident.
 
McNeilly, în vârstă de 25 de ani, acuză autoritățile britanice de o "totală lipsă de interese" pentru securitate, ceea ce face ca programul nuclear Trident să fie vulnerabil unui atac terorist, relatează The Independent.
 
Raportul a fost publicat online, McNeilly atașând legitimația de angajat al Marinei pentru a-și dovedi credibilitatea.

 
Tânărul spune că și-a sacrificat libertatea și cariera pentru a face public acest raport de 18 pagini, intitulat "Amenințarea Nucleară Secretă".
 
În acest raport, McNeilly susține că, în timpul stagiului de pregătire, a asistat la o serie de verificări ale programului nuclear Trident care au mers foarte prost. De la lipsa igienei alimentare, până la lansări de rachete eșuate, inundarea submarinelor și incendii în compartimentul rachetelor, totul denotă o lipsă totală de preocupare pentru securitate.
 
"Dacă securitatea unui aeroport și cea a unor arme nucleare ar fi comparată cu o închisoare, atunci aeroportul ar fi Alcatraz, iar baza navală ar fi arestul poliției", scrie William McNeilly.   
 
Ce susține raportul lui William McNeilly:
 
- Testele de lansare a rachetelor au eșuat de trei ori
 
- Coliziune cu un submarin nuclear francez
 
- Erori în efectuarea controalelor de securitate la bagaje
 
- Deșeuri periculoase, cu risc major de incendiu, la bordul submarinelor nucleare
 
- Alarmele privind securitatea rachetelor dată pe silențios sau ignorate
 
- Inundări accidentale
 
- Imposibilitatea analizării unor înregistrări top-secret
 
McNeilly a descris securitatea programului nuclear Trident ca fiind "cea mai mare amenințare cu care se confruntă Marea Britanie".
 
Ministerul Apărării britanic a confirmat faptul că McNeilly a făcut parte din serviciul naval.
 
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră