Raed Salah, unul dintrei cei mai importanți lideri palestinieni, condamnat pentru incitare la violență

27 Oct 2015
Raed Salah, unul dintrei cei mai importanți lideri palestinieni, condamnat pentru incitare la violență
Un lider musulman arab israelian, perceput de Israel drept una dintre vocile cele mai puternice care alimentează nemulțumirea palestinienilor vizavi de modul de gestionare a locurilor sfinte din Ierusalim, a fost condamnat marți la 11 luni de închisoare pentru incitare la violență prin afirmații făcute în 2007, relatează Reuters.

Șeicul Raed Salah, lider al secțiunii nordice a Mișcării Islamice, a fost condamnat inițial pentru incitare la violență în 2013, a precizat Ministerul Justiției, acuzații pe care însă le-a negat. Avocatul său a precizat că va face apel împotriva sentinței.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că va încerca să scoată în afara legii secțiunea nordică a Mișcării Islamice, despre care susține că încurajează atacurile palestinienilor și ale arabilor israelieni în valul de violențe care a început la 1 octombrie.

La rândul ei, Mișcarea Islamică a precizat că toate activitățile ei sunt legale.

Palestinienii sunt nemulțumiți de ceea ce ei percep drept o intruziune evreiască pe platforma moscheii Al-Aqsa, al cărei altar este considerat cel de-al treilea loc sfânt al islamului. Pe de altă parte, complexul religios de pe Muntele Templului este și un loc sfânt pentru evrei, întrucât se crede că aici s-ar afla cele două temple biblice distruse.

"Închisoarea nu ne va speria și vom continua să apărăm moscheea Al-Aqsa", a declarat Saleh presei la tribunal, unde se adunaseră numeroși susținători ai săi.

Alte stiri din Externe

Ultima oră