Putin, la Milano: Italia pierde miliarde din cauza embargoului impus Rusiei

11 Iun 2015
Putin, la Milano: Italia pierde miliarde din cauza embargoului impus Rusiei
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a sosit, miercuri, la Milano, unde a vizitat Expoziţia Internaţională Expo Milano 2015, în cadrul căreia a fost inaungurat standul consacrat Zilei Rusiei. Ziua Naţională a Rusiei este marcată pe data de 12 iunie.

Liderul de la Kremlin efectuează o vizită în Italia, unde a avut programate întrevederi cu premierul italian Matteo Renzi, cu preşedintele ţării, Sergio Mattarella și cu Papa Francisc.

În prima zi a vizitei sale, Putin a spus în Italia că acordurile de la Minsk sunt vitale pentru oprirea luptelor în estul Ucrainei, dar a spus că acestea sunt implementate „numai selectiv”, sugerând că Kievul nu și-ar ține promisiunile.

Putin a vorbit la o conferință de presă la Milano în compania premierului italian Matteo Renzi, cu doar două săptămâni înainte ca Uniunea Europeană să decidă dacă prelungește sancțiunile impuse Rusiei. ”Italia pierde miliarde, din cauza sancțiunilor impuse Rusiei”, a spus Vladimir Putin, potrivit The Independent.

Președintele Rusiei s-a întâlnit și cu Suveranul Pontif, tot miercuri. "Sfantul Parinte a afirmat ca trebuie un efort important si sincer pentru a realiza pacea (in Ucraina). S-a convenit asupra importantei de a construi un climat de dialog si ca toate partile partile sa se angajeze in punerea in aplicare a acordului de la Minsk", se afirmă într-un comunicat al Vaticanului.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră