Grup muzical spaniol, reținut de poliție pentru xenofobie și rasism. Ce doreau să le facă românilor

28 Apr 2015
Grup muzical spaniol, reținut de poliție pentru xenofobie și rasism. Ce doreau să le facă românilor
Un grup de muzicieni spanioli a fost arestat de Policia Nacional, fiind acuzat de rasism și antisemitism, informează presa spaniolă. Grupul PEM sau „Puta España Musical” a fost creat în 2009, la Madrid.
Conform aceleați surse, cei patru, de 21, 23, 26 și 37 de ani, au compus și interpretat melodii contra persoanelor cu dizabilități și contra homosexualilor.
Prin versurile lor, cei patru, „militau” pentru ca persoanele cu handicap, românii și negrii să fie împușcați și îndemnau la violarea prostituatelor, potrivit inforoes.com.
Melodiile compuse de aceștia aduceau elogii criminalilor cum ar fi Jose Breton, Josep Fritzl (care și-a sechestrat și violat fiica timp de șapte ani) sau Andres Breivik (cel care a ucis 77 de persoane într-un atac terorist în Norvegia), scrie vozpopuli.com.
Hitler și Ku Klux Klan erau admirați pentru acțiunile lor împotriva „celor bonlavi”, așa cum îi numea grupul pe homosexuali.
„Muzicienii” atacau constat persoanele cu dezabilități pe care le amenințau cu moartea, precizează o notă de presă emisă de Policia Nacional.
Nici evreii nu au scăpat de înfierarea în aceste „creații”, ei fiind considerați inferiori și trebuiau, conform muzicienilor, tratați ca niște jucării.
Prima plângere care a ajuns la poliție a venit din partea ONCE (Organizația Națională a Nevăzătorilor din Spania) după ce un videoclip lansat de acest grup pe Internet incita la violență asupra persoanelor cu handicap.
ONCE a calificat muzica celor de la PEM ca fiind un îndemn la violență, rasism, antisemitism, xenofobie și excluderea persoanelor cu dizabilități din cadrul sportiv.
Videoclipurile incriminate au fost retrase de pe rețelele de socializare și de pe Youtube.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră