Francezii nu s-au săturat. Pentru ce au protestat astăzi?

30 Ian 2016 | scris de Sorin Anghel
Francezii nu s-au săturat. Pentru ce au protestat astăzi?

La Paris e plin de sirieni, iar mulţi dintre ei lucrează în parcări. Ăla e domeniul lor şi nimeni nu îi deranjează. În Spania, posturile în salubritate aparţin tot migranţilor de origine musulmană. Motivul? Salariul este de vreo 3.000 de euro, adică mai mult decât primeşte un director de banca la Bucureşti. Diferenţa este că aia la Madrid chiar fac curăţenie, în vreme ce ăştia de la noi din Capitală se ocupă doar cu mizerii.


Acum, după ce au avut parte de atentantele din noiembrie, francezii au devenit precauți la nivelul autorităților, însă populația a rămas la fel de visătoare. Franţa încă se află în situaţie de stare de urgenţă după ce 130 de persoane au fost ucise de către terorişti aparţinând grupării Statul Islamic. La Paris şi în alte câteva oraşe din Hexagon au avut loc astăzi manifestaţii împotriva proiectului de lege privind privarea de cetăţenie şi a stării de urgenţă. Adică francezii de rând nu vor ca unui cetățean condamnat pentru acte de terorism să i se retragă cetățenia franceză. Corect! Să li se facă o statuie. Noi credeam că francezii sunt doar cei mai proști șoferi, dar se dovedește că lucrurile sunt mult mai complicate.


Nu doar francezii de rând sunt nemulţumiţi de măsurile pe care preşedintele Francois Hollande şi premierul Manuel Valls le propun pentru rezolvarea situaţiei. Miercuri, ministrul justiţiei, Christiane Taubira, a preferat să demisioneze, precizând că se află într-un “dezacord politic major” cu cei mai importanți doi oameni din conducerea statului francez.

Alte stiri din Externe

Ultima oră