Peste 2.000 de persoane protestează în fața clădirii Parlamentului de la Chișinău

20 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Peste 2.000 de persoane protestează în fața clădirii Parlamentului de la Chișinău

Mai mult de 2.000 de persoane protestează în fața clădirii parlamentului de la Chișinău, în urma învestirii guvernului condus de Pavel Filip. Protestatarii încearcă să forțeze intrarea din spate a clădirii parlamentului. În aceste momente au loc altercații între scutieri și protestatari, care scandează: 'Noi suntem poporul ','Jos mafia', 'Jos hunta'.

Mai multe înregistrări video cu manifestațiile de protest din jurul parlamentului au fost postate pe rețelele de socializare. Într-o înregistrare se poate observa cum protestatarii dau jos gardul de protecție din jurul parlamentului. Parlamentul Republicii Moldova a aprobat miercuri, cu 57 de voturi, programul de activitate al guvernului și lista cabinetului de miniștri în frunte cu premierul Pavel Filip.

UPDATE

Potrivit postului Publika TV din Moldova, protestatarii au deschis forțat ușa din spatele Parlamentului. Primii manifestanți au intrat în clădire. Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a încercat să calmeze spiritele și a îndemnat protestatarii să nu intre și să nu devasteze clădirea Parlamentului, dar în zadar. Oamenii scandau ”Jos Năstase!”, potrivit sursei citate.

Protestatarii au demontat și incendiat gardul de protecție de lângă Parlament. Oamenii legii sunt fluieraţi, huiduiţi şi deposedaţi de echipamentul de protecţie.

Împotriva poliţiştilor care blochează intrarea sunt folosite spray-uri lacrimogene. Oamenii legii au îmbrăcat măşti antigaz şi îşi păstrează calmul.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră