Protest topless în Canada: Dezbrăcaţi-vă cu noi! Sunt doar nişte sâni!

02 Aug 2015
Protest topless în Canada: Dezbrăcaţi-vă cu noi! Sunt doar nişte sâni!
Zeci de femei şi bărbaţi topless au participat sâmbătă, în Canada, la un miting sub sloganul "Dezbrăcaţi-vă cu noi", menit să educe publicul cu privire la dreptul femeilor de a merge fără bluză atunci când aleargă, scrie abcnews.go.com.

Mitingul și marșul au fost organizate de cele trei surori care au fost oprite de către un ofițer de poliție în urmă cu o săptămână pentru că mergeau topless pe bicicletă.

Conform presei locale, participanţii la miting au purtat bannere şi aveau scrise mesaje pe corp. "Orice persoană are dreptul să nu fie hărţuită" și "Dezbrăcaţi-vă cu noi. Sunt doar sâni!"

Muziciana Alysha Brilla a spus că ea și surorile sale nu purtau tricouri în timp ce mergeau cu bicicleta în Kitchener, Ontario, când un ofițer de poliție de sex masculin a trecut pe lângă ele și le-a spus să se îmbrace, pentru că aşa e legal.

Brilla a povestit că i-a spus poliţistului că greşeşte și că, atunci când a început să filmeze altercaţia cu mobilul, ofițerul a susţinut că a vrut doar să verifice dacă femeile aveau bicicletele dotate cu sonerii şi lumini. Femeile din Ontario au avut dreptul de a merge topless în public din 1996.

Citiţi mai multe ştiri din Externe

Alte stiri din Externe

Ultima oră