Primarul din Ottawa declară starea de urgență pentru a face față protestului de camioane

07 Feb 2022
Primarul din Ottawa declară starea de urgență pentru a face față protestului de camioane

Primarul din Ottawa declară starea de urgență în timp ce poliția îi amenință cu arestări pe cei care alimentează cu carburant pe participanții la Convoiul Libertății.

 

Primarul din Ottawa, Jim Watson, a declarat stare de urgență duminică după-amiază, deoarece aproximativ 500 de camioane și vehicule din „Convoiul Libertății” continuă să staționeze pe străzile capitalei canadiene pentru a protesta împotriva obligației de vaccinare.

„Declararea stării de urgență reflectă pericolul și amenințarea gravă la adresa siguranței și securității rezidenților reprezentate de demonstrațiile în curs și evidențiază nevoia de sprijin din partea altor jurisdicții și niveluri de guvernare”, a spus orașul într-un comunicat.

Declarația a continuat explicând că starea de urgență oferă orașului o mai mare flexibilitate „pentru a gestiona continuitatea activității pentru serviciile esențiale pentru rezidenții săi și permite un proces de achiziție mai flexibil, care ar putea ajuta la achiziționarea de echipamente necesare lucrătorilor din prima linie”.

Declarația a survenit la câteva ore după ce poliția din Ottawa a amenințat că va aresta pe oricine care aduce benzină sau alt suport material șoferilor. "Oricine încearcă să aducă suporturi materiale (carburant, etc.) demonstranților ar putea fi arestat. Executarea este în desfășurare", a anunțat poliția într-un tweet inscripționat cu „IMPORTANT”.

Demonstranții au spus pentru FoxNews că au fost uimiți de revărsarea de sprijin din partea canadienilor localnici. Mulți au donat combustibilul necesar pentru a menține camioanele – și protestul – alimentate.

Fox News a contactat Poliția din Ottawa pentru clarificări cu privire la definiția „suporturilor materiale” și dacă include și lucruri precum mâncarea și apa. Un purtător de cuvânt al poliției a răspuns că tweet-ul „se referă la materiale periculoase care reprezintă un pericol de siguranță publică sau de incendiu”.

Manifestanții au spus că nu intenționează să părăsească protestul până când obligațiile de vaccin nu vor fi ridicate.

Poliția din Ottawa a anunțat duminică dimineața că au fost emise peste 450 de amenzi de sâmbătă dimineață pentru infracțiuni, de la zgomot excesiv și încălcarea regulii centurii de siguranță până la plăcuțele de înmatriculare obstrucționate și amortizoare necorespunzătoare. De asemenea, au anunțat că au deschis 97 de anchete penale legate de Convoiul Libertății.

Surse: Reuters, Fox News

Alte stiri din Externe

Ultima oră