"Unde ești, blondă proastă?" MESAJ ȘOCANT către purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA

30 Apr 2015
Primarul Ankarei, Melih Gokcek, a postat un mesaj extrem de dur la adresa lui Marie Harf, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA. 
 
Gokcek, un susținător fidel al președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, a insultat-o pe Harf spunându-i "blondă proastă" și cerându-i să cerându-i să explice reprimarea violențelor din ultimele zile din orașul american Baltimore.
 
Primarul Ankarei a criticat "tăcerea" Departamentului de Stat în legătură cu moartea tânărului de culoare, care a dus la violențele din ultimele zile din Baltimore, scrie New York Times.
 
Reacția lui Gokcek vine în urma criticilor dure din iunie 2013, atunci când administrația de la Washington a comentat în termeni extrem de duri reprimarea manifestațiilor contra regimului Erdogan.
 
"Hai, blondo, răspunde acum! Unde ești, blondă proastă, tu care ai acuzat poliția turcă de folosire excesivă a forței? Blondo, după părerea ta, reacția guvernului din timpul revoltelor din Gezi erau preocupante. Dar, când e vorba despre țara ta, e normal să se instaureze stare de urgență?", a scris Melih Gokcek pe contul său Twitter
 
Mesajul este însoțit de o fotografie în care doi polițiști lovesc un protestatar în timpul violențelor din Baltimore și de fotografia purtătoarei de cuvânt a Departamentului de Stat american. (V.M.)




Alte stiri din Externe

Ultima oră