Preotul-erou de la Notre Dame și Bataclan

16 Apr 2019 | scris de A.V.
Preotul-erou de la Notre Dame și Bataclan

Un incendiu devastator a distrus o parte din catedrala Notre Dame din Paris, sub privirile unei lumi întregi, împietrite de durere. Tragedia are și eroii ei, iar dintre ei unul are o poveste fabuloasă. Este preot.

Jean-Marc Fournier, capelanul Brigăzii de Pompieri din Paris, a reușit să salveze din flăcări multe dintre comorile Catedralei Notre Dame.

Este același preot care a consolat și le-a oferit asistență victimelor celui mai cumplit atac terorist din Paris - cel de la Bataclan.

Fournier s-a aventurat în Notre Dame-ul cuprins de flăcări alături de pompieri și a reușit să salveze din vâlvătaie Sfântul Sacrament și Coroana de Spini a Mântuitorului.

Mulți se temeau că aceste comori ale catedralei vor fi distruse de flăcările care se ridicau nemilos la cer.

„Părintele Fournier este incontestabil un erou. Nu a arătat frică niciun moment în timp ce a intrat după relicve și s-a asigurat că acestea vor fi salvate. Are de-a face zilnic cu viața și moartea și nu se teme deloc”, a spus un membru al serviciilor de urgență din Paris, citat de SkyNews.

În seara de 13 noiembrie 2015, atunci când frumoasa capitală a Franței a fost cutremurată de cel mai cumplit atac terorist din istoria modernă, preotul a intrat în sala de concerte Bataclan.

Membri ai temutei organizații Stat Islamic tocmai omorâseră 89 de oameni, folosind arme și explozive. Preotul s-a rugat pentru cei decedați și le-a oferit asistență răniților și celor care și-au pierdut persoanele dragi în atentat.

Părintele Fournier, care are în jur de 50 de ani, și-a început cariera de preot în Germania. Apoi, s-a mutat în Franța.

În 2004, acesta s-a alăturat forțelor armate și a petrecut următorii șapte ani în misiuni prin diferite părți ale lumii. În timp ce se afla în Afganistan a supraviețuit unei ambuscade în care au fost uciși 10 soldați.

CREDIT FOTO: captură televiziunea catolică KTO

Alte stiri din Externe

Ultima oră