PREMIERA din armata SUA care le dă fiori reci rușilor. Ce au reușit să facă americanii cu o dronă invizibilă (VIDEO)

23 Apr 2015
PREMIERA din armata SUA care le dă fiori reci rușilor. Ce au reușit să facă americanii cu o dronă invizibilă (VIDEO)
Ce poate fi mai periculos decât o dronă militară americană? Răspunsul: o dronă "invizibilă" care nu are nevoie de oprire pentru carburant. Potrivit Sputnik International, marina americană a fost capabilă de o adevărată premieră, reușind un test de realimentare cu combustibil în zbor a unei drone X-47B.

"Ceea ce s-a reușit astăzi demonstrează faptul că marina americană este capabilă de pași importanți înainte", a declarat căpitanul Beau Duarte, manager de proiect.

Marina militară a SUA a precizat că realimentarea s-a efectuat de-a lungul coastei de est a SUA, prototipul X-47 reușind să se conecteze de un avion de realimentare și să primească 1,8 tone de carburant.

Drona X-47B este proiectată să decoleze, să zboare într-o misiune apoi să se întoarcă la bază, comenzi pe care le primeşte de la un operator uman.

X-47B este cea mai recentă armă-robot a Statelor Unite şi vine pe fondul temerilor că folosirea inteligenţei artificiale în război ar putea duce la consecinţe dezastruoase neprevăzute. Avionul fără pilot X-47B va avea în plus faţă de dronele folosite de armata SUA o unitate de control (Control Display Unit) care poate gândi independent, poate face corecţii de curs şi poate trasa noi direcţii.

X-47B va avea un obiectiv stabilit de către operatorul uman spre care va zbura cu ajutorul tehnologiei, cum ar fi un GPS, autopilot şi senzori de evitare a coliziunilor. (V.M.) 

Alte stiri din Externe

Ultima oră