Pregătiri pentru un război pe apă

03 Aug 2016 | scris de Vlad Gheorghieș
Pregătiri pentru un război pe apă

Chang Wanquan a făcut aceste avertismente in timp ce se afla in inspecție la instalațiile militare din provincia Zhejiang. Armata chineză, forțele din poliție si cetățenii trebuie să fie gata pentru mobilizare in cazul unui "război al poporului purtat pe apă", a mai adăugat acesta.

Declarația ministrului vine in contextul unor tensiuni făra precedent in zona de Sud-Est a Asiei, mai exact in Marea Chinei de Sud unde Beijingul construiește aeroporturi și baze militare pe fundația oferită de recifurile de corali. Aceste recifuri sunt revendicate de mai multe țări asiatice, unele dintre ele aliați ai SUA. Din acest motiv, marina americană a trimis in repetate rânduri nave de război care au incălcat cu ostentație limitele impuse de chinezi, motivând ca astfel asigură libertatea de navigare in ape internaționale. De asemenea, Washingtonul a efectuat mai multe exerciții militare in această regiune.

Armata de 2.3 milioane de soldati a Chinei este "total increzătoare si capabilă de a rezolva diferite amenințări si provocări", a mai declarat Chang in timpul summitului dedicat celor 89 de ani trecuți de la inființarea Armatei Eliberarii Poporului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră