Prea mulţi vizitatori la Pompei. Ce măsuri vor să ia autorităţile

07 Mai 2015
Prea mulţi vizitatori la Pompei. Ce măsuri vor să ia autorităţile
 Aproximativ 35.000 pe zi. Acesta este numărul de turişti care vizitează Pompeiul. Situl arheologic de la Pompei, unul dintre cele mai importante din Italia, se confruntă cu un aflux prea mare de turiști, ceea ce pune în pericol ruinele. 
Motiv pentru care administratorii acestui muzeu în aer liber intenționează să elaboreze un plan de reducere a numărului de vizitatori, relatează Corriere Del Mezzogiorno.

Managerul Bunurilor Culturale de la Pompei, Massimo Osanna, discută deja cu ministrul italian al culturii, Dario Franceschini, mai ales având în vedere că numărul de vizitatori poate exploda în prima duminică din luna iunie când accesul este gratuit, potrivit informațiilor difuzate miercuri de presa locală.

Massimo Ossana a propus o creștere a efectivelor și dispozitivelor de pază, precum și o limitare la 15-20.000 a numărului de persoane admise zilnic în perimetrul sitului arheologic. Totodată, el a sugerat crearea unor itinerarii prestabilite.

Înfloritorul oraș roman Pompei a fost acoperit de lavă la erupția din anul 79 a vulcanului Vezuviu, aceeași soartă având și alte două localități din zonă, Herculaneum și Stabie. Descoperit abia din 1748, Pompeiul a devenit, cu timpul, una dintre cele mai celebre atracții din Italia pentru iubitorii de istorie. În ultimii ani, a fost afectat de dărâmarea unor vestigii, de greve ale personalului și de chiar de furturi, așa încât au existat voci care au vorbit despre o a doua distrugere a Pompeiului. (M.C)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră