Povestea româncei care a primit 700.000 de euro, după ce a îngrijit un bătrân cinci luni de zile!

08 Mai 2017
Povestea româncei care a primit 700.000 de euro, după ce a îngrijit un bătrân cinci luni de zile!

O româncă de 48 de ani a ajuns în arestul poliției italiene, după ce rudele bătrânului pe care l-a îngrijit timp de cinci luni de zile au constatat că profitând de starea psihică instabilă în care se găsea pacientul său, l-a convins să întocmească un act testamentar în care era desemnată unic moștenitor a unor bunuri în valoare de 700,000 de euro, informează cotidianul Il Tirenno .

Urmașii italianului au depus o plângere la poliție, învinuind-o pe româncă că a profitat de starea fizică și mentală a pacientului pe care îl îngrijea, înșelându-l pentru a o desemna unic moștenitor.

Investigația a dezvăluit faptul că românca avusese acces și la conturile bancare ale bătrânului, chiar înainte de decesul acestuia, că a mărit limita de retragere și că a transferat, în special către România, sau a efectuat plăți către terți în valoare de 200,000 de euro.

Pe numele româncei, Ioana Muntean a fost eliberat un mandat internațional de arestare, după ce a dispărut o perioadă de timp din localitate.

Ioana Muntean s-a prezentat la poliție, însoțită de un avocat. Ea susține că nu l-a înșelat pe bătrân și că acesta a acționat în deplină cunoștință de cauză, decizia de a-i lăsa averea aparținându-i în totalitate. Românca spune că bătrânul a dorit să se răzbune pe nepoții săi, pentru că-l abandonaseră.

În prezent Ioana Muntean este închisă la penitenciarul pentru femei Don Bosco, din Pisa și așteaptă să fie judecată pentru infracțiunea de înșelare a unei persoane în incapacitate de a decide pentru propria persoană. 

Din suma totală de 200.000 de euro, bani extrași și/sau transferați din conturile bătrânului au fost recuperați 23.000 de euro, în timp ce bunurile imobile moștenite de româncă au fost puse sub sechestru.

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră