POVESTE EMOȚIONANTĂ despre prietenie și devotament. Și-a cărat în spate prietenul invalid, pentru a-l duce la școală

04 Mai 2015
POVESTE EMOȚIONANTĂ despre prietenie și devotament. Și-a cărat în spate prietenul invalid, pentru a-l duce la școală
O poveste emoționantă despre prietenie și devotament are drept protagoniști doi adolescenți din China: Xie Xu, în vârstă de 18 ani, și Zhang Chi, de 19 ani. Vreme de trei ani, Xie Xu l-a cărat zilnic în spate pe prietenul său invalid, pentru ca acesta să nu lipsească nicio zi de la școală, scrie cotidianul francez Le Figaro. Zhang Chi suferă de distrofie musculară, o afecțiune ereditară rară, care afectează progresiv toți mușchii corpului și îl împiedică să se deplaseze.

Grație celui mai bun prieten, tânărul student a putut să-și continue cursurile și să trăiască o viață cât de normală posibil.

Deoarece nu se mai putea deplasa singur, adolescentul s-a aflat în situația de a nu-și putea finaliza studiile. Totuși, cu ajutorul lui Xie Xu, acesta a ajuns la școală, iar acum se pregătește să dea examenul de admitere la facultate. Din păcate pentru cei doi prieteni, drumurile se vor despărți aici, Xie aplicând pentru un loc la Institutul Politehnic din Nanjing.

Nu sunt rude, dar Xie face asta de trei ani de zile. Este cel mai frumos elev. El exercită o influență pozitivă și asupra celorlalți colegi, care s-au oferit să-l ajute pe Zhang. Cu sprijinul lor, Zhang nu a lipsit de la nicio oră, a declarat pentru presa din China directorul liceului Daxu din Xuzhou, provincia Jiangsu.

Imaginile cu Xie Xu și Zhang Chi au stârnit simpatia utilizatorilor rețelei de socializare Sina Weibo, care le-au transmis mesaje de încurajare. Totuși, aceștia se întreabă ce se va întâmpla cu Zhang în momentul când se va despărți de prietenul său. Imaginile cu cei doi fac acum înconjurul lumii, prin intermediul rețelelor de socializare.(M.C)

Alte stiri din Externe

Ultima oră